Wil jij voor aankomende winter je wooncomfort verbeteren? Van warme vloeren tot minder tocht: we vertellen je in dit artikel hoe je dat het best kunt doen!

Verbeter je wooncomfort voor komende winter

Inhoudsopgave

In de winter is het belangrijk om in een comfortabel huis te zitten. De kou buiten maakt ons moe, alles kost net iets meer energie en in huis moet het daarom lekker zijn. Viel dat afgelopen winter een beetje tegen bij jou? Verbeter je wooncomfort met bodemisolatie! Daarnaast zijn er nog tal van andere mogelijkheden om jouw huisje komende winter comfortabeler te maken. We geven in dit artikel een aantal tips, zodat je er komende winter in ieder geval lekker warmpjes en comfortabel bij kan zitten.

Een warme vloer

Kou kan niet alleen door de muren naar binnen komen, ook de vloer heeft daar een aandeel in. Woningen van na 1983 hebben standaard vloerisolatie, maar als jouw huis ouder is dan dat, hoeft dat niet het geval te zijn. Het is dan zaak om je vloer te laten isoleren. Onder andere bij solease.nl staan ze graag klaar om jouw vloer te isoleren. Kijk samen met een expert naar wat de mogelijkheden zijn. Misschien kun je het zelfs combineren met vloerverwarming! Dat in combinatie met een tegelvloer zorgt dat je in de winter nooit meer last hoeft te hebben van koude voeten.

Reken af met condens

Heb jij afgelopen winter regelmatig een laagje condens aan de binnenkant van je ruiten gespot? Condens is ontzettend vervelend. Het zorgt voor een onaangenaam koud en vochtig klimaat en huis en bovendien kan een overmaat aan condens lelijke schimmelplekken veroorzaken. Condens kan verschillende oorzaken hebben. Daarom is het een goed idee om met een expert te kijken naar de oorzaak van de condens bij jou in huis. In sommige gevallen is de isolatie simpelweg niet waar het moet zijn, in andere gevallen heb je nieuwe kozijnen nodig, of blijkt dat jij nog geen ramen met dubbele beglazing hebt. Dat laatste is voor je wooncomfort sowieso een must.

Reken af met tocht

Heb jij in principe een prima geïsoleerd huis, maar blijf je toch een vervelende tocht ervaren? Het zou kunnen dat er hier en daar bij jou in huis wat gaten en kieren gedicht moeten worden. Probeer te voelen waar de koude lucht vandaan komt en zoek de gaten en kieren. Met speciale tochstrips kun je deze kieren dichten. Vaak zitten dit soort gaten en kieren bij ramen en deuren in de buurt. Dus, wil jij je woning voorbereiden om de aankomende winter beter door te komen? Schakel dan snel een professional in en laat je hierbij helpen. Van het leggen van een vloer tot het verbeteren van de isolatie. Succes!